Nieuws

Robotmaaiers draadloos met gps navigatie

Robotmaaiers draadloos met gps navigatie

Draadloos robotmaaien is de revolutionaire nieuwe ontwikkeling in gazononderhoud. De techniek bestaat sinds enkele jaren voor professionals, met de introductie van Husqvarna Automower® NERA is draadloos maaien ook voor consumenten beschikbaar.

Lees verder
Juni

Juni

De tuin staat nu in volle bloei en is zeer groen, het gazon zou in deze periode ongeveer een keer per week gemaaid moeten worden.

Ondersteun hoge vaste planten met stokken of staanders zodat ze niet bezwijken bij regenval of onder het gewicht van de bloemen. Snijd verwelkte bloemen af. In de meeste gevallen zullen er weer nieuwe bloemen aangroeien.

Lees verder
Mei

Mei

Gras begint te groeien bij 6 °C en het is tijd om te beginnen met maaien. Wacht wel tot het gras hoger is dan 5 cm voordat u daadwerkelijk gaat maaien. Houd er rekening mee dat gras het beste gedijt als het wordt gemaaid tot ongeveer 1/3 van de huidige lengte, dus maai het gazon regelmatig. Robotmaaiers doen het zware werk voor u en maaien vaak en op de juiste lengte, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over wanneer u het gras moet maaien.

Lees verder
April

April

Haal uw gazonmaaier en ander tuingereedschap weer uit de berging en zorg ervoor dat ze in goede staat zijn. Reinig alle gereedschappen, indien nodig met roestverwijderaar, en breng olie aan op houten handgrepen. Moet er iets worden gerepareerd of moeten er maaibladen worden geslepen? Is het misschien tijd om nieuw gereedschap te kopen? Als u overweegt om dit seizoen een robotmaaier te kopen, kan onze gids u adviseren welk model voor uw gazon geschikt is.

Lees verder
Maart

Maart

Als de sneeuw eenmaal is verdwenen en de temperatuur tussen de 10 en 15 °C is, kunt u uw gazon gaan bemesten. Verspreid de meststof als het regent. Een vuistregel is om uw gazon elke 4-5 weken te bemesten met een geringe hoeveelheid mest en elke 6 tot 8 weken met een grotere hoeveelheid mest. Zolang er geen knoppen zijn uitgelopen op appel- en perenbomen, kunt u ze nog snoeien. Hetzelfde geldt voor heggen.

Lees verder
Februari

Februari

Februari is de ideale maand om gevoelige planten en struiken zoals witte ceder en buxus te beschermen tegen de lentezon door ze te bedekken met takjes van de kerstboom, of met geweven stoffen zoals jute, om te voorkomen dat ze te vroeg “wakker worden” uit hun winterslaap en gaan proberen om water uit de bevroren grond te zuigen.

Lees verder
Welkom bij Tuinmachines Van Laethem

Brusselsesteenweg 471
9402 Meerbeke

Routebeschrijving weergeven
Tuinmachines Van Laethem